Hvad er menstruationstrusser? 

Menstruationstrusser er behageligt undertøj du kan have på under din menstruation. De er et bæredygtigt alternativ til bind eller tamponer og har til formål at gøre menstruationen mere bekvem, sund og billigere. De ligner faktisk et par helt almindelige trusser, men adskiller sig idet, at de har et absorberende indlæg i. Faktisk har de 2-4 indlæg, hvor det første lag hurtigt sørger for, at væsken siver igennem til det næste lag som absorbere væsken, hvilket gør du føler dig tør. Det betyder også, at du ikke længere skal bekymre dig om at bløde igennem, da det sidste lag sørger for at væsken ikke kan trænge igennem. På grund af en “smart-indlæg-teknologi” som er syet ind i trussen, kan de absorbere op til 30 ml under ens menstruation - det svarer faktisk til hvad 3 normale tamponer kan absorbere.

Products in this article

Hvilke menstruationstrusser er bedst?

Der findes et bredt udvalg af menstruationstrusser, både i form af pasform, materialer og design. Det er derfor en individuel bedømmelse, som vi lader være op til dig at vurdere. Den ene trusse er muligvis den rigtige for dig men ikke for en anden. For at spore dig nærmere ind på, hvilken der er den rigtig for dig, har vi lavet 5 forslag til hvilken bæredygtig menstruationstrusse du bør vælge. 

Den Sommerlige: Brazilian Selma

Menstruations-Panty Brazilian Selma i beige
Foto: Maja Matkowska, ePic Projects

Sig farvel til trusselinjer med Brazilian Selma! Selma har et udseende som en klassisk trusse, og består derfor af mindre stof i bunden, hvilket gør den helt perfekt til stramme kjoler og let sommertøj. Selma fås i størrelserne 34-48 og kan absorbere op til 15 ml, hvilket svarer til ca. 1,5 normale tamponer. 

Hvornår kan de bruges: Selma absorbere op til 15 ml og er derfor det perfekte valg efter de 2 første dage i menstruationen, hvor du stadig har brug for beskyttelse, men ikke for den helt store dækning.Den Klassiske: Slip Sivvy

Model wears period slip SIVVY in black and smiles with one hand next to her face

Menstruations-Panty Slip Sivvy i sort 
Foto: Maja Matkowska, ePic Projects

Slip Sivvy er en af vores all-time favoritter. Den har et klassisk snit som med den høje beskæring gør den utrolig behagelig og blød at have på. Foruden behagelig og god komfort kan Slip Sivvy absorbere op til 30 ml og er derfor også velegnet til kraftig blødning. 

Hvornår kan de bruges: Slip Sivvy er perfekt til den første og anden dag i din periode. Den sikrer nemlig dig imod kraftig blødning og giver dig den helt perfekte komfort.  


Den Sporty: Hipster Hannah

Hipster Hannah er utrolig populær på grund af det flotte snit. Det vores sportslige menstruationstrusse, som sidder en del lavere på hofterne. Foruden at give en god komfort, kan Hipster Hannah også absorberer op til 30 ml, hvilket gør den bekymringsfri at benytte. Da modellen er lidt smaller i beskæringen anbefaler vi, at du bestiller netop denne model i en størrelse større end du normalt gør. 

Hvornår kan de bruges:  Hipster Hannah er en super alsidig trusse som gør den til den perfekte løsning til både træning, hverdagsbrug og din natlige trusse.

 

Den Højtaljede: Highwaist HildeMenstruations-Panty High Waist Hilde i sort
 
Foto: Maja Matkowska, ePic Projects.

Hvis du elsker en høj talje, så er Highwaist Hilde den helt rigtig menstruationstrusse for dig. Beskæringen går over navlen og har en pasform der passer til alle forme. Highwaist Hilde har en god performance når det kommer til absorbering, da den kan absorbere op til 30 ml. Du kan få denne flotte menstruationstrusse i et bred udvalg af farver. 

Hvornår kan de bruges: Highwaist Hilde støtter dig selv på de blodigste dage i din periode. Det gør du trygt kan sove med dem om natten eller flade ud på sofaen hele dagen, uden at skulle være bekymret. 

 

Den Unikke: Sexy Hipster Diane

Hipster Indira aubergine rose

Føler du dig sexet under din menstruation? Det kan i hvert fald så let som ingenting nu gøre med Diane. Diane er en unik og smuk trusse, som har en utrolig behagelig pasform. Elastikken er lavet ud af genanvendt polyester og passer perfekt til alle slags former. Diane’s flotte og unikke design har fra dag ét været en populær menstruationstrusse som du med sikkerhed også vil glæde dig over. 

Hvornår kan de bruges: Trussen lavet af genanvendt blonder og absorberer hvad 2 normale tamponer kan. Derfor er Diane perfekt til en normal hverdag. Men Diane passer også helt perfekt til en aften i byen.  


Hvorfor er menstruationstrusser et bæredygtigt alternativ?

Menstruationstrusser er blevet skabt ud fra den bæredygtige tankegang, at reducere den store mængde spild der opstår, når engangsprodukter som bind og tamponer bliver benyttet. Menstruationstrusser kan ligesom normale underbukser bruges igennem en årrække, hvilket betyder du kan reducere din miljøbelastning markant, da de netop kan bruges igen og igen. Efter brug skal de blot skylles med koldt vand for derefter, blot at blive vasket på 40℃. Bruger man menstruationstrusser fra KORA MIKINO som sit hygiejneprodukt garderer man sig imod farlige kemikalier, som er til skade for både dig og miljøet. Med hygiejneprodukter som bind og tamponer risikerer du nemlig, at de eksempelvis ofte indeholder optisk hvidt eller parfume, hvilket kan være til chikane for huden og medføre allergi. Ofte oplyses alle kemikaliere ikke på emballagen til produkterne. Det gør det til en jungle at navigere rundt i, når du ønsker at finde hygiejneprodukter der er fri af farlige kemikalier. Men sådan er det ikke længere, for med menstruationstrusser fra KORA MIKINO kommer du både problemerne med farlige kemikalier og de store mængder affald til livs. Menstruationstrusserne vil nemlig både glæde miljøet og din hud. 

 

Hvor lang tid kan jeg bruge min menstruationstrusse?

Menstruationstrusser fra KORA MIKINO kan bæres i op til 12 timer før de bør skiftes. Vi anbefaler derfor at du skifter dem om morgenen og aftenen. Det er naturligvis individuelt, hvor meget vi hver især bløder under vores menstruation. Derfor kan det forekomme, at nogen har behov for at skifte deres menstruationstrusse oftere en andre. Vores trusser kan absorbere fra 15-30ml, hvilket svarer til 2-3 almindelige tamponer, hvilket derfor er med til at gøre du kan have dem på i så lang tid ad gangen. 

 

Er menstruationstrusser altid veganske?

Menstruationstrusser er ikke nødvendigvis altid produceret på en 100% vegansk måde. Men køber du menstruationstrusser fra KORA MIKINO, kan du være sikker på de er produceret på 100% vegansk vis - det er alle vores trusser nemlig. Vi har gjort det til vores fornemmeste opgave, at sikre en produktion der foregår både bæredygtigt og ansvarligt. Hele vores produktion forgår derfor også udelukkende i EU, hvorved vi sikrer os at produktion både er 100% vegansk og fair.

  

Hvor praktiske er menstruationstrusser?

Menstruationstrusser fra KORA MIKINO er ligesom helt almindelige trusser, blot med den fordel at de har 2-4 indlæg inde i trussen, hvilket gør de kan absorbere blodet under din menstruation. Det betyder derfor også at menstruationstrusserne ikke blot kun er et bæredygtigt alternativ til tamponer og bind men derimod også et utrolig praktisk alternativ. De kræver ingen tilvænning og du kan tage dem på så lidt som ingenting, hvilket betyder du kan reducere din miljøbelastning fra dag ét.

____________
Photo: @Fiesommer